13-07-2019

Carlton in Coverdale in Yorkshire National Park

Min første flyvetur - ja den er god nok - til England midt i juni 2019.

Jeg var med min storesøster på ferie hos hendes penneveninde gennem 45 år. Det var en fantastisk oplevelse. Vi boede lige midt i James Herriots Yorkshire - ham med TV-serien "Folk og fæ".
Carlton er en lille landsby med de for egnen karakteristisk byggede huse og stenmure. Meget smukt og velholdt overalt. Pubben, The Foresters Arms, er omdrejningspunktet for beboernes sociale liv. Det røde kryds på kortet viser, hvor vi boede.

Vores vært kørte os rundt, og viste os de smukke landskaber, dalene, floderne, alle fårene og stengærderne omkring alle markerne, gamle borgruiner, munkeklostre, Teapottery, ChokoladFactory, auktionshuset The Tennants og meget mere. Før vi efter en uge drog hjem var vi 2 dage i York og så den smukke gamle by med katedralen, The York Minster.

Vi så mange fugle, som vi ikke ser så meget i Danmark. Vi smagte Yorkshire Pudding, Roasted Partridge, Spotted Dick, Meatpie og ikke mindst Fish and Chips, og så fik vi lært at drikke Gin and Tonic - "just a small drink before dinner".

Dejlig, dejlig tur. Tak for denne uforglemmelige oplevelse.