30-04-2020

Coronakrisen - en kort status

Der er i skrivende stund registreret 452 døde af Covid19 i Danmark. Mange har været indlagte og mange på intensiv. Danmark er så småt begyndt at lukke op igen, men stadig lyder budskabet: vask hænder, sprit af og hold afstand. 

Herhjemme er vi 3 sammen i døgndrift. Det kræver sit og jeg har lavet mig et lille refugium i drivhuset. Vejret har været skiftende, ofte tørt og lunt, men i drivhuset blæser det ikke. Hvis solen har været på hele dagen kan jeg sidde der med chips og rosévin efter aftensmaden og bare nyde stilheden, fuglesangen og måske også en lydbog i øresneglen 😎 Lige nu er det blevet koldere og det regner, men så er der jo altid noget vasketøj, der skal ordnes.

I begyndelsen af vores "isolation" havde jeg mange gøremål. Jeg malede lidt, hæklede karklude, ombetrak spisestuestole, ryddede op i skuffer og skabe og lidt i kælderen, læste gamle breve og kom helt på tur ned ad "memory lane".

Nu er det som om jeg går i stå og bliver inaktiv. Det er en sær ventetid, venten på at alting bliver som før, selv om jeg ved, at det gør det ikke - i hvert fald ikke de næste mange måneder, måske år og måske aldrig. Det er trist at tænke på, især når man som jeg er oppe i årene. Skal resten af mine aktive år gå med at holde afstand, passe på og frygte den forbistrede virus? 

Vi har dog også haft gode oplevelser de sidste par måneder. Vi var bl.a. ved Ferring strand for at se solnedgang. Der er billeder i mit fotoalbum her på siden. Vi har været på andre bilture, gåture og enkelte besøg på afstand til en kop ude-kaffe. Så var vi hos børnebørnene i sidste uge. Nu kunne vi ikke længere holde ud ikke at se dem. Det var SÅ dejlig en dag med sjov og leg udenfor og dejlig frokost inde, men vi vaskede hænder og sprittede af, som vi jo skal. 

Jeg håber alle bliver ved med at være raske, for så skal vi igen mødes i lejet sommerhus om 14 dage.