01-08-2020

Og dagene går

Siden jeg skrev sidst, har vores verden stadig været præget af corona-pandemien. Smitten breder sig rundt omkring i verden, arrangementer aflyses eller foregår med restriktioner i form af afstand, håndhygiejne, mundbind og antal deltagere. Flere steder lukkes områder, ja hele byer ned, flere lande har ud- og indrejseforbud.

En overgang så det ud som om, vi i Danmark havde kontrol over coronavirus og smittetrykket, og så blev der slækket på forbudene herhjemme. Der blev åbnet mere op i forhold til antal forsamlede, barer, bio og restauranter og andet blev åbnet igen, og forbudene blev til anbefalinger i stedet for. Det har, efter min mening, gjort, at mange har ment, at den værste smitterisiko var ovre og derfor slækket på at overholde anbefalinger bl.a. mht håndhygiejne.  
Vi står nu der, hvor der dagligt bliver konstateret mellem 60 og 90 nye smittede i Danmark, og sundhedsstyrelsen anbefaler mundbind offentlige transportmidler, og der er gisninger om, hvorvidt der igen skal lukkes ned i dele af samfundet for at stoppe den negative udvikling.

Jeg bliver utryg ved situationen, og jeg håber inderligt, at der kan findes en "kur" og en vaccine, så vi igen kan være sammen uden at skulle være sådan på vagt overfor hinanden og overfor hvad vi rører ved. Det er så unaturligt, at vi ikke kan hilse ved at give hånd eller give et et lille knus. Frygten for at ens nærmeste eller en selv bliver alvorligt syg er der hele tiden.

Når alt dette er sagt, så går dagene her næsten som sædvanligt.
Det blev til en dejlig uge i sommerhus ved Virksund. Tre dage med familie, to dage med en veninde og de sidste to dage for mig selv med gåture, en god bog og et godt glas vin. Wellnes!

Vi 3 herhjemme har været på ture til bl.a. Thorsminde og Thyborøn, og vi har leget turist i omegnen, været på småture, hvor vi aldrig før har været og beundret den dejlige natur, vi har omkring os. Vi har været til Kunst i Hjarbæk, og vi har endelig fået besøgt svoger Niels, hvor vi også fik plukket 4 kilo ribs og et par kilo solbær. Herhjemme blev det til 3 kilo stikkelsbær. Dejlige smage af sol og sommer.

Tenna og jeg fandt også en solskinsdag til vores traditionelle pandekage-bagning i haven. Der er blevet klippet hæk rundt om hele haven og mange mellemstore træer er også blevet klippet. Det har manden sørget for. Han kravler stadig, i en alder af snart 77 år, op på den højeste stige og beskærer og klipper til.

Vi har også været på besøg hos den lille familie i Tjørring, og vi var for nyligt dernede i anledning af Trines 35 års dag. De dejlige børnebørn trives og bliver så store og dygtige til alt muligt. Frida har gå-på-mod og kravler op på alting og tumler rundt uden frygt. Hun er morfars øjesten. Albert er sådan en kvik dreng. Han er mere tilbageholden og han har lidt udtalevanskeligheder, men sprogligt er han bare med. Hans mor har, som mange andre, svært ved at finde ud af, hvornår man siger 'lagt' og 'ligget'. En dag siger hun til Albert: "Åh nej har du lagt på bogen ovre i sofaen", hvortil han svarer: "nej, jeg har ligget på bogen". Sådan!

Jeg har læst en masse bøger den seneste tid, og jeg har været i gang med noget slægtsforskning på nettet. Jeg vil gerne finde ud af mere om min fars slægt. I perioder bliver jeg meget grebet af det, men så strander jeg lidt og kan ikke komme videre. Nu ligger det og venter på flere regnvejrsdage.

På torsdag skal jeg med en veninde til vores første fortællearrangement siden begyndelsen af marts måned. Det er som optakt til Fortælle-festivalen på Nr. Vosborg i september. Jeg skal ikke fortælle på festivalen i år. Det er også helt fint, for min søster bliver 70 år i den weekend, og der skal vi til fest. Måske kan jeg komme som besøgende den ene dag. 

I skrivende stund er sommeren kommet tilbage, og vi 3 tager til Nordmors på 'sightseeing'. Sommervejret har ellers budt på meget regn, også tørre perioder og megen blæst, men alt i alt har jeg nydt mange gode dage i haven. Nu går jeg og venter på at brombærrene skal modnes. Det foregår jo med dage imellem, men når først de kommer i gang, kan jeg plukke ca hver anden dag. Jeg har en pose i fryseren, som løbende bliver fyldt op. Mon ikke det bliver til adskillige kilo i år. Uhm. Jeg elsker brombær.